Miten juoma säilyy kylmänä oluttornissa?

Oluttornin äärellä asiakkaasi käyttävät mielellään aikaa ravintolassasi hetken pidempään. Laitteen on pidettävä iso määrä juomaa raikkaana ja viileänä kuumanakin kesäpäivänä. Miten oluttornit sitten pitävät juoman viileänä?

Oluttorneja viilennetään kahdella eri tavalla: kylmägeeliblokeilla ja jääpaloilla. Voit valita juuri sinun ravintolasi toimintatapaan sopivan viilennystavan - asiakkaallesi kokemus on aina yhtä hauska!

Kylmäblokit ovat kestävä ja helppo tapa pitää juoma raikkaan kylmänä. Laitteen mukana tuleva blokki jäädytetään pakastimessa ja asetetaan oluttorniin ennen juoma-astian asettamista sen päälle. Käytön jälkeen blokki pakastetaan uudelleen seuraavaa käyttöä varten. Kylmäblokkeja on hyvä olla kaksi kappaletta per laite; toinen käytössä ja toinen valmiina jäätymässä pakkasessa. Näin voit tarjoilla oluttornista taukoamatta, eikä sesongissa tarvitse odotella kylmäblokin uudelleenjäätymistä.

Jääpalat ovat toinen vaihtoehto pitää juoma kylmänä oluttornissa. Ravintolassa on yleensä valmiiksi jääpaloja, joten niiden käyttö myös oluttornissa on helppoa. Jääpaloja ei laiteta juoman sekaan laimentamaan sitä, vaan erillinen putkilo täytetään jääpaloilla ja se upotetaan oluttorniin. Ravintolatyöntekijä täyttää putkilon jääpaloilla ja vedellä, ja lisää sen laitteeseen.

Näillä kahdella helpolla tavalla tarjoilemasi juoma säilyttää viileyden kohtuullisen aikaa, mutta itsessään ne eivät riitä juoman kylmentämiseen.

-Johannes, Oluttorni.fi